MJ2_2

Duglighet och Processtyrning

SPS/SPC

Den här tvådarsgskursen ger en grundlig genomgång i hur man utför och utvärderar Dugligheten samt styr maskiner och processer på optimalt sätt i tillverkningen.

Vi kommer att titta på den bakomliggande statistik som ämnet handlar om samt utföra flera duglighetsstudier. Vi kommer att grundligt genomföra en uppstart av ett styrdiagram, beräkna styrgränser samt lära oss de styrmetoder som är vanligast förekommande. I kursen går vi igenom och analyserar resultaten och lär oss de begrepp som är viktiga att hålla koll på, exempelvis Cm, Cp, Cmk, Cpk, MC)

Vi kommer att titta på statistiken och tekniken samt utföra Duglighetsstudier, starta upp Styrdiagram och beräkna styrgränser, analysera resultatet och visa intressanta exempel från verkliga studier, med hjälp av manuella beräkningar samt dataanalys.

Kursen innehåller även praktiska enkla mätövningar med skjutmått och provbitar.

”Målet med kursen är att du som elev ska ha en bra förståelse om statistiska metoder och att självständigt kunna utföra duglighetsstudier och styra dina processer med hjälp av styrdiagram.”

Företagsanpassad

Kursfakta

Målgrupp

Kursen lämpar sig för produktions-personal, ledare och tekniker som har direkt påverkan på styrningen av maskiner och processer

Agenda

Kostnadsinformation

Grundpriset för en företagsanpassade två dagars kurs för Duglighet och Processtyrning är 33 600Kr + omkostnader (mil samt logi) för upp till 12st kursdeltagare. I denna kostnad ingår kursmaterial.  

Kostnaden för en öppen plats på en två dagars kurs i Duglighet och Processtyrning är 4 600Kr/ person. Läs mer på respektive kurs för att se antal dagar. I denna kostnad ingår kursmaterial, lokal, fika samt lunch.

För de öppna kurserna förbehåller vi oss rätten att flytta på kursdatum om antalet deltagare är färre än 6st.

Begär offert eller registrera er på nästa kurstillfälle

Företagsanpassad

  Välj utbildning (required)

  Öppen kurs (nästa tillfälle är inte fastställd)

   Välj utbildning (required)

   Kursmaterial

   Kursdeltagare som genomför utbildningen kan här ladda ner en mall för Maskinduglighet samt en för Processduglighet. Lösenordet till dessa två mallar får kursdeltagaren under kursen.

   Instruktioner och blanketter:

   Excel-mall för Maskinduglighet

   Excel-mall för Processduglighet (inkl. Styrdiagram)

   Manuell blankett för Duglighet

   Manuell blankett för Styrdiagram