Sponsor miq Racing Team

guldnivå

GULD

Analysverkstan AB

www.analysverkstan.se

www.behguldsmide.se

PRIOc AB

PRIOc företagsutveckling
tel: 073-077 99 44

silvernivå

SILVER

bronsnivå

BRONS

Hejsan! Jag heter Mikael Johansson och har uppnått ett barndomsmål, att köra racing på riktigt.

Hur det började!

1970 året innan den svåra kraschen på Gelleråsen var jag och tittade på riktig racing för första gången, vilket var en helt otrolig upplevelse. Det starkaste minnet för mig som nioåring var när Joakim Bonnier i ursinne kastade hjälmen i banan så den studsade iväg våldsamt, jag kommer inte ihåg vad som orsakade vreden, kanske motorhaveri eller något annat, men arg vara han.

Att uppfylla en dröm!

Drömmarna har alltid funnits där, men ej uppväxt i rätt miljö och utan finansiella möjligheter. För 11 år sedan, när jag bytte anställning fick jag en ny kollega med stort racingintresse och med rätt förmåga att inspirera mig. Min kollega Rune bjöd in mig mentalt och min 50-årspresent tog mig till att ta en formellicens på Sviesta i Linköping, en 3-stegskurs på Driving Event med oerhört bra kursledare med möjlighet att köra riktigt snabbt och säkert. Åren har gått och jag har tränat lite till och från med mina gatbilar (BMW 330D, Honda s2000 och Lexus RCF ) vilket har varit riktigt skoj men ändå inte på riktigt med varvtider, lite knuff och försöken att ”hänga” på eller av någon vass konkurrent. 2019 ser jag en annons på fejjan från Gelleråsen och Rikard Göransson om att det är möjligt att köpa in sig i en amatörtävling med Legendsbilar på deras shorttrackbana. Jag tror jag bokade in mig max 2 minuter efter att jag såg annonsen och det var riktigt skoj att få köra vid ett bra arrangemang och det gav verkligen mersmak.   

Äntligen uppenbarade sig läget!

Nu som 59-åring fanns förutsättningarna, jag började leta och efter en kontakt med Legends-Ronny Nygård, hittade jag en bil i hemkommunen Köping, en bil i toppskick som far och son Bylund ägde och som var till salu. Efter att vi träffats och vi kommit överens om priset så kom nästan det bästa, jag fick hyra in mig i deras garage och får nu den bästa supporten, de är klippor båda två, Tony med ungdomlig entusiasm och grundligt kunnande och Frederick med ovärderliga tips om körning och annat runt om kring. Mina två mekaniker, Anders och Kricke är med under vintern och anpassar in bilen, otroligt kul att ha med dem, synd bara att corona ställer till det en del för oss alla, inte minst för de som har närstående i riskzonen, vilket de har, men det bästa med det är att Maggan har tagit över och ser till att bilen är tankad och att föraren håller tiderna (nästan) innan varje träningsrace som vi hittills kört.  

Blir det tävlingar?

Covid 19 håller ett fortsatt stadigt grepp om oss tyvärr. Tävlingar blir det men hur blir det med publik? det är det ingen som vet idag men vi hoppas på det såklart.

Min målsättning 2021!

1. ta mig till a-final i samtliga race

2. ha kul

3. alltid vinna över…

2020 hade jag målsättningen att ta mig runt på tävlingarna och inte komma sist och det gick klart över förväntningarna med bla vinst i B-finalen på Kanonloppet, otroligt häftigt och fick med mig en fin pokal hem, kolla här https://www.youtube.com/watch?v=y6z2Ewkiw7g&t=105s

Följ mig och kommentera gärna på Mickes Raceblogg

Micke J Racingförare 2021

Design 2021

TEAMET 2022