Mantorp närmar sig

Den korta summeringen: erfarenhetsbanken växer….

Det var 1:a gången jag körde på Mantorp och det visade sig ganska snart. Träningen med 2 tajta höghastighetskurvor och en superlång raksträcka i 190 km/h tog en tid att bemästra. Tider runt 1.38 på träningen där mina konkurrenter ligger på 1.34 och dom bästa på 1.32 stressade en del inför kvalet.

Frederick och Micke j väntar på träningen

Modet infann sig och bra coaching av Frederick och Rune S och kvalet gav mig pole i B-finalen och en sistaplats i A-finalen vilket jag är nöjd med, det är fortfarande mitt debutår. Tiderna kröp ner mot låga 1.35.

1:a racet med start från Pole gick sådär, jag fick släppa förbi 3 bilar ganska snart, bla Jonas Andersson som körde riktigt bra idag, helt ny in i klassen men erfaren sedan tidigare. Jag låg 3-4 med mersmak när jag bromsade på mig och landade djupt i lekahavet och det slutade med att jag fick åka hjullastare tillbaka till spolplattan och ett omfattande städjobb.vidtog av Maggan och Rune S, superbra jobbat.

A-finalen startade jag från sista plats och hade 3 mål, 

1. Genomföra hela loppet (check)

2. Komma under 1,35 (1.34.461)

3.INTE komma sist (3-4 bilar bröt)

på filmen ser ni kampen som var riktigt spännande och skoj, jag hade chansen att dyka in i på innern i sista kurvan men ville inte riskera 26 poäng, den typen av körning får komma nästa år…

 

Återigen plockar Team Bylund hem pokaler, den här gången 2 tredjeplatser för Jonas, snyggt kört med tider som lovar gott framöver.